Paikallisseurakunta sellaisena kuin Jumala sen tarkoitti

Me uskomme, että Jumalalla on kaupungissamme vain yksi seurakunta. Tuo seurakunta ei kuitenkaan kokoonnu yhdessä paikassa. Se on Jumalan perheväki, joka on jakaantunut erilaisiin perheyksikköihin, joita kokoontuu eri puolilla rakasta kaupunkiamme. Osa seurakunnasta kokoontuu helluntaiseurakunnan tiloissa Puistokadulla, osa Tuureporinkadulla Vapaakirkossa, osa Toivossa, ja pieni osa Agape-kodissa jne.

Kaikki Herran omat kuuluvat samaan seurakuntaan, joka kokoontuu eri kodeissa murtamaan leipää ja harjoittamaan yhteistä rukousta, alkuseurakunnan mallin mukaisesti. Alkuseurakunnan elämään kuului, kuten Raamattu kertoo se, että seurakunta kokoontuo Salomonin pylväikössä kuulemassa apostolien opetusta ja sen jälkeen kodeissa murtaen leipää ja harjoittaen yhteistä rukousta. Leivän murtaminen oli ehtoollisen viettämistä, mikä tosin oli alussa oikea ateria.

Tilanne on muuttunut alkuseurakunnan päivistä siten, että alkuperäisiä, Jeesuksen kanssa eläneitä apostoleja ei enää ole, ei sen enempää kuin Salomonin pylväikköäkään. Sen sijaan meillä on apostolien opetukset Raamatussa, kirjoitetussa Jumalan sanassa. Seurakuntaelämän tulisi edelleen noudattaa samaa yksinkertaista mallia, pysyä apostolien opetuksessa ja harjoittaa kodeissa leivän murtamista ja yhteistä rukousta.

Uskomme yhden pyhän ja yhteisen seurakunnan. Uskomme, että Turussa on vain yksi seurakunta, joka kokoontuu eri kodeissa ja siksi tunnustamme kaikki ne, jotka huutavat avukseen Herran nimeä sisariksemme ja veljiksemme.

Share This